Дете на занималня

Нашият екип

Детство мое

Силвия
Силвия
Силвия Георгиева

Силвия Георгиева – Управител на Монтесори детски център "Детство мое".

Завърших предучилищна и начална училищна педагогика в Софийски университет "Св. Климент Охридски", както и първата в историята на Софийския университет следдипломна квалификация „Монтесори философия в съвременното общество“. Следвайки мечтата си и вярвайки, че няма по - ценно и вдъхновяващо нещо от възможността да работиш с деца, да предаваш своя опит и знания, а в замяна да получаваш невероятната възможност да учиш уроци от едни невинни, но мъдри хора - децата, няколко години по-късно тази мечта вече е реалност. Отдадена на нея, в детския център са осъществени всички идеи, които са плод на много желание и подкрепа, защото вярвам, че възпитавайки децата с любов, ние ги превръщаме в едни добри и успешни личности!

Защо избрах Монтесори метода?
Д-р Мария Монтесори е вярвала в уникалността на всяко дете, в безграничния потенциал и талант, за нея всяко дете е индивидуална личност с различни потребности и способности. Затова образованието трябва да носи своя индивидуален подход и да допринася за цялостното развитие на всяко дете.
“Детето е истинско чудодейно същество и това трябва да бъде усетено от обучителя.”
С помощта на високо квалифицирания, мотивиран и безценен за мен екип, Ви предоставяме възможно най-благоприятната среда за децата, за техния комфорт, положителни емоции, образователни занимания и развлечения. Вярвам, че всяко нещо, сътворено с душа, сърце и чисти мисли, постига успех!

Контакти
0885 28 36 36
Мадлен
Мадлен
Мадлен Ангелова

Казвам се Мадлен Ангелова.
Завърших бакалавър в СУ "Св. Климент Охридски", факултет по педагогика, специалност "Неформално образование". Обичам децата и ми доставя удоволствие да се занимавам с тях. Предизвикателство и отговорност е да работиш с деца в крехката им възраст, но да получаваш обич всеки ден е богатство и награда за труда ни. Работата с децата ми носи много положителни емоции и добро настроение, те ме учат на търпение и изпълват деня ми със смисъл. Прекрасно е да виждаш как малчуганите растат, учат се да бъдат честни, добри, отговорни и ти си допринесъл за това. Монтесори обучението залага на индивидуалния подход към всяко дете, давайки свобода на избор, чрез което се разгръща необятния потенциал за придобиване на знания и умения у детето.
Ще завърша с един любим цитат на д-р Мария Монтесори "Учителю, помогни ми да се справя сам"!

Соня
Соня
Соня Найденова

Казвам се Соня Найденова. Завършила съм "Национално училище за танцово изкуство", с профил Български народни танци. Сега завършвам Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (гр. Пловдив) с профил Българска народна хореография. В университета освен всичко свързано с прекрасния ни фолклор, съм изучавала и психология, и педагогика. Имам опит в работата с деца в начална/предучилищна възраст. Обичам децата и работата с тях ми доставя удоволствие. Да видиш техния напредък, знания и умения е най-голямата награда за всеки един от нас.

Най-същественият знак за успех на един учител е да може да каже: "Децата сега работят, сякаш не съществувам". М.Монтесори

Маq
Мая
Мая Мариянова

Казвам се Мая Мариянова. Завършила съм Национална спортна академия "Васил Левски" със специалност педагогика на обучението по физическо възпитание и спорт. Имам дългогодишен опит в работата си с деца в предучилищна възраст. Щастлива съм, че мога да работя именно с деца на тази възраст, да бъда част от ежедневието им, да им помагам в развитието и да ги подкрепям в първите им стъпки. Търпение, любов, грижа и разбирателство трябва да бъдат заложени в общуването между възрастен и дете. Всеки нов ден е предизвикателство и ни дава нов шанс да творим, споделяме и учим заедно. Завършвам с една сентенция на М. Монтесори - "В децата е скрита същността на бъдещето".

Mila
Мила
Мила Николова

Казвам се Мила Николова.
Завършила съм бакалавърска степен по обща педагогика с профил "Превантивна и корекционно-възпитателна дейност" в СУ "Св. Климент Охридски".
Работата с деца придава смисъл на живота ми и съм щастлива, че имам възможността да се докосна до тях и техния свят.
Както е казала Мария Монтесори : "В децата е скрита същността на бъдещето", защото те са бъдеще ни, а нашата мисия е да им дадем насока и опора по пътя към израстването им и изграждането им като хора и личности. Аз упорито вярвам, че първите седем години от живота на всяко дете е от особена важност за по-нататъшното му развитие. То е време за разкриване и развитие на неговия потенциал. А чувството да знаеш, че ти си допринесъл за това и да виждаш как всяко от тях се превръща в един малък самостоятелен човек пред очите ти е несравнимо.