Дете на занималня

Нашият екип

Детство мое

Силвия
Силвия
Силвия Маринова

Силвия Маринова – Управител на Монтесори детски център "Детство мое".

Завърших предучилищна и начална училищна педагогика в Софийски университет "Св. Климент Охридски", както и първата в историята на Софийския университет следдипломна квалификация „Монтесори философия в съвременното общество“. Следвайки мечтата си и вярвайки, че няма по - ценно и вдъхновяващо нещо от възможността да работиш с деца, да предаваш своя опит и знания, а в замяна да получаваш невероятната възможност да учиш уроци от едни невинни, но мъдри хора - децата, няколко години по-късно тази мечта вече е реалност. Отдадена на нея, в детския център са осъществени всички идеи, които са плод на много желание и подкрепа, защото вярвам, че възпитавайки децата с любов, ние ги превръщаме в едни добри и успешни личности!

Защо избрах Монтесори метода?
Д-р Мария Монтесори е вярвала в уникалността на всяко дете, в безграничния потенциал и талант, за нея всяко дете е индивидуална личност с различни потребности и способности. Затова образованието трябва да носи своя индивидуален подход и да допринася за цялостното развитие на всяко дете.
“Детето е истинско чудодейно същество и това трябва да бъде усетено от обучителя.”
С помощта на високо квалифицирания, мотивиран и безценен за мен екип, Ви предоставяме възможно най-благоприятната среда за децата, за техния комфорт, положителни емоции, образователни занимания и развлечения. Вярвам, че всяко нещо, сътворено с душа, сърце и чисти мисли, постига успех!

Контакти
0885 28 36 36
Мадлен
Мадлен
Мадлен Ангелова

Казвам се Мадлен Ангелова.
Завърших бакалавър в СУ "Св. Климент Охридски", факултет по педагогика, специалност "Неформално образование". Обичам децата и ми доставя удоволствие да се занимавам с тях. Предизвикателство и отговорност е да работиш с деца в крехката им възраст, но да получаваш обич всеки ден е богатство и награда за труда ни. Работата с децата ми носи много положителни емоции и добро настроение, те ме учат на търпение и изпълват деня ми със смисъл. Прекрасно е да виждаш как малчуганите растат, учат се да бъдат честни, добри, отговорни и ти си допринесъл за това. Монтесори обучението залага на индивидуалния подход към всяко дете, давайки свобода на избор, чрез което се разгръща необятния потенциал за придобиване на знания и умения у детето.
Ще завърша с един любим цитат на д-р Мария Монтесори "Учителю, помогни ми да се справя сам"!

Veska
Веска
Веска Якова

Казвам се Веска Якова.
Завърших бакалавър в СУ "Св. Климент Охридски", факултет "Факултет по науки за образованието и изкуствата (ФНОИ), специалност "Социална педагогика". През годините на обучение в университета придобих знания в различни сфери, които са свързани и насочени към физическото, духовното, емоционалното и психическото развитие на човека, а също така и към влиянието на външни и вътрешни фактори (родители, приятели и пр.) върху детето и изграждането на неговата личност. Благодарение на проведената ми държавна практика във фондация "Конкордия България" успях да свържа теорията с практиката и имах възможността за работя с деца и възрастни, които на пръв поглед са еднакви, но всъщност всеки има своята индивидуалност и особеност. Малките деца са също толкова еднакви, но и същевременно толкова различни. Обичам децата и съм сигурна, че всяко едно дете има собствен потенциял и ресурс. За да развие правилно ресурсите си, ние учителите би следвало да уважаваме и зачитаме мнението на детето и личността му, а също така да придружаваме децата по пътя на знанието и развитието.

Polina
Полина
Полина Ангелова–Димитрова

Казвам се Полина Ангелова–Димитрова и скоро завършвам Софийския университет „Свети Климент Охридски“ със специалност „Специална педагогика“. Имам дъщеря на почти девет години.
Смятам, че детството е вълшебното време, в което ние се изграждаме като силни, успели и отговорни личности. Време, в което се нуждаем от грижовен родител и отговорен учител. Време, в което се поставят основите на добрия, пълноценен и хармоничен живот на порасналия вече човек.
Аз вярвам, че заедно учители и родители можем да постигнем най-доброто за Вашите деца, защото имаме обща цел – тяхното най-добро бъдеще.
Като педагог съм убедена в стойността на метода на Мария Монтесори и вярвам, че един ден ще оцените ползите от него, виждайки как детето Ви се превръща в зряла, отговорна и интелигентна личност.